26 Nisan 2010 Pazartesi

Kadınlar İçin Hamilelik Önerileri

Hamile kalmaya karar veren kadınlar vücudunuzu hamileliğe hazırlayın! Sigarayı bırakın. Sigara; düşük, ölü doğum, erken doğum ve düşük doğum tartılı bebek gibi riskleri arttırır. Bunun yanı sıra sigara özellikle çocuğunuzun yeni yürümeye başladığı dönemleri ve hatta sonrasını da etkiler. Bu etkilerin en başında ise; solunum yolları hastalıkları gelir.

kadınlar için hamilelik önerileri

İçkiyi kesin. Çok fazla alkolden uzak durun; fakat az miktarda alkolün döllenmeyi arttırdığı da kanıtlanmıştır.

Kilonuza dikkat edin. Çok fazla kilolu olmamak gebe kalmayı kolaylaştıracağı gibi, hamilelik döneminizi de rahat geçirmenizi sağlayacaktır. Düzenli yapılan rejimler hamilelik sırasında güvenlidir ve bazen gerçekten çok kilolu kadınlara tavsiye bile edilir, ama tabii her zaman doktor kontrolünde olmak şartıyla. Çok zayıf olmak, döllenme şansını azaltır; fakat çok kilolu olmakta hamilelik sırasında oluşabilmesi muhtemel hastalıklar (yüksek tansiyon, diyabet gibi) riskini çok büyük miktarda arttırır.

Sağlıklı bir hamilelik için düzenli doktor kontrollerini ihmal etmeyin. Folik asit içeren gıdalar tüketin. Folik asit(folate olarakta bilinir) içerdiği büyük ölçüdeki B vitamini ile Nöral tüp defektini (örn; spina bifida) engelleyen bir yapıya sahiptir. Folik asidi hamile kalmayı denemeden önce alınmaya başlanması tavsiye edilir çünkü Nöral tüp defekti rahatsızlığı genellikle hamileliğin başında ortaya çıkarlar. Önerilen doz ise; günde 400 mikrogramdır. Folik asit; koyu yeşil sebzelerde, portakalda ve kahvaltılık mısır gevreklerinde bulunur.

0 yorum:

Yorum Gönder


Zirve100 Sayac

sağlık sağlık Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac