25 Nisan 2010 Pazar

Limon

LimonKışın, Koruyucu Meyvesi

Limon, en fazla antiseptik (mikrop kırıcı) özelliğe sahip meyvedir. Kanı temizler, dolaşımı hızlandırır, cilddeki sivilceleri köreltir ve sinek, böcek sokmalarında acıyı azaltır.
Limon, soğuk kış günlerinin koruyucu meyvesidir. C vitamini bakımından zengin oluşu, onu bir sağlık iksiri yapmıştır, diyebiliriz. Nezlenin, ateşin düşmanıdır.Limon suyunun, bakterileri öldürücü, idrar söktürücü (diüretik) ve solucan düşürücü etkisi vardır. Bu yüzden de ev ilâçlarının başında gelir.Bol limonlu bir fincan sıcak ıhlamur veya çay boğazınızı yumuşatır, öksürüğünüzü hafifletir. Baş ağrısına karşı da salık verilir limon. Başınız ağrıyınca, iki yuvarlak dilim limonla şakaklarınızı ovuşturun.

Eski kadınlar, limon dilimlerini şakaklarına yerleştirir, üstüne de çatkı çatarlardı. Mide yanmalarına karşı da limon ilâve edilmiş birkaç kaşık su içmenizi öğütlüyorlar. Sanıldığının aksine limon suyu, organizmada asit reaksiyonu yapmaz. Ekşi, asitli lezzeti; sindirim sonunda mide ortamındaki asiti nötralize eden tuzlar oluşturan organik asitlerinden kaynaklanır.

Dahası, limon suyu gerçek bir güzellik aracıdır. Ellerinizi beyazlaştırıp kızarıklıklarını hafifletir.Aynı şekilde cildi temizler, düzeltir, beyazlatır ve cildin tabiî dengesine kavuşmasını sağlar. Açık renk saçlar için harika bir tonik ve tabiî bir renk açıcıdır.
Ama tek basma kullanıldığında limon suyu, iyi bir sıkıştırıcı olmakla birlikte cildi kurutur da. Aslında en etkili şekli, limon yağıdır. Bu yağ, kalın rendeden rendelenmiş limon kabuğunun inbikten MİL süzülmesiyle elde edilir.

Saf limon yağı minik şişelerde satılır. Bu yağdan bir-iki damla bir yumurtanın sarısına ilave ederseniz, cildinizi temizleyip besleyen harika bir güzellik maskesi elde edersiniz.

Limon, Safrakesesi ve İdrar Taşlarının Oluşmasını Önler

Doğu kökenli olan limon, A, B ve C vitaminlerince zengin bir besindir.Kalsiyumun özümsenmesine yardımcı olduğu gibi sinirler, karaciğer üzerindeki etkisi de son derece olumludur.Kanı sulandırır, temizler, damar dokularının esnekliğini arttırır, pankreas ifrazatını kolaylaştırır ve safrakesesi, idrar taşlarının oluşmasını önleyip anteryosklerozu engeller.
Harika bir idrar söktürücüdür. Sanıldığının aksine mide asiditesine ve yanmasına yolaçmaz. Tam tersine limon mide asidine karşı etkilidir.

Tabiî antiseptikler içinde en etkilisi olup bağırsak ve solunum yolları enfeksiyonlarına karşı en iyi tedbirdir.
Uzmanlara bakılırsa, limon tansiyon düşürücüdür şeker hastalarında glisemiyi düşürür.

Limon kürünün etkili olabilmesi için harfi harfine uygulanması gerektir.

1. gün: Su ilâve edilerek sulandırılmış bir limon suyu.

2. gün: İki limon suyu.

3. gün: Üç limon suyu,

4. gün: Dört limon suyu ve bunun gibi için.

10. günde 10 limona ulaşıncaya kadar böyle artırılarak sulandırılmış limon suları gün boyunca yudum yudum olmak üzere içilir.

10 limona ulaşınca tıpkı artırıldığı gibi birer birer eksiltilip bir limona inene kadar aynı şekilde devam edilir.

Bu 20 günlük kürün etkisini artıran bir küçük ilâve de sarımsaktır. 2-3 diş sarımsak kesilerek bütün limon suyunda bırakılır.

Gut ve romatizmayla, şişmanlıktan yakınanların da baş dostudur limon.
"İdrar kesesiyle başı dertte olanlar şu limon küründen yararlanabilirler." diyor uzmanlar: Limon suyunu maden suyuna ilâve edip biraz balla tatlandırarak için.

0 yorum:

Yorum Gönder


Zirve100 Sayac

sağlık sağlık Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Sayac